A járműmosó berendezéseknek a mindenki által ismert autómosók mellett számos típusa van: autóbuszmosó, metrómosó, trolibuszmosó, vasútmosó, villamosmosó. Ezen járműmosók elengedhetetlenek a hatékony és gazdaságos járműflotta üzemeltetéséhez.

Cégünk kiváló minőségű járműmosó berendezéseket kínál.
Az általunk forgalmazott járműmosók mérete a járműpark és a rendelkezésre álló mosócsarnok paraméterei alapján kerül meghatározásra, majd egyedi gyártási folyamat során kerül kialakításra.
A mosók rugalmasan, egyedi igény szerint alakíthatók, bővíthetők. A gépi járműmosók mellett kézi autómosókat is beszerezhet tőlünk.


A gépesített, komplex járműmosó berendezések több részből tevődnek össze :

A mosás érdemi része járműmosókefék segítségével történik. A mosókefék szálainak vége hasított- puhított, így kiméletes mosást tesznek lehetővé, nem karcolják a jármű felületét.
Az általunk gyártott és forgalmazott járműmosó kefék kiváló minőségüknek köszönhetően nem szívják magukba a vizet. Igény szerinti színben és méretben készülnek polietilén alapanyagból.

A járművek tisztításához szükséges víznyomást a szivattyú biztosítja. Az önkiszolgáló, kézi autómosókhoz mosóállásonként egy magasnyomású szivattyúra van szükség.
Amennyiben szivattyúra van szüksége, cégünk teljesítményazonos szivattyúk forgalmazásában és telepítésében tud segíteni.

A mosóberendezéseknél leggyakrabban csigakerekes hajtóműveket használunk, melyek költség- és helytakarékosak, hosszú évekig megbízhatóan működnek.
Cégünk különböző típusú (gyári, illetve azzal megegyező paraméterű) hajtóműveket forgalmaz, illetve az egyes járműmosó berendezések hajtóműveinek javításában is tud segítséget nyújtani.

A mosás során felhasznált víz újrahasznosításához szükség van egy vízforgató berendezésre. Ez a berendezés a járműmosó előtisztított szennyvizeinek többfokozatú utótisztítására szolgál.
A járműmosók működése közben nagy mennyiségű olajszármazék kerülhet a szennyvízbe, ennek előtisztítására zsírfogó és olajfogó berendezéseket kell alkalmazni (külön jogszabályi előírás is vonatkozik rá).
Az olajleválasztó tartályok két részből állnak: egy iszapfogóból és egy olajleválasztóból. A tartályok polietilén vagy acél alapanyagból készülnek, korrózióállóak.


A mosáshoz újrahasznosított víz utókezelése biofiltrációval, finomszűréssel, és levegőztetéssel történik.
A vízvisszaforgató rendszerekhez elengedhetetlen az előtisztított vizet tároló puffer tartály, amelyhez az olajfogó berendezések nyújtanak megfelelő tisztítást.
A járműmosókhoz Techneau típusú olajleválasztó és vízforgató berendezéseket kínálunk. A beépíthetőséggel kapcsolatos hatósági előírásokat berendezéseink kielégítik !

A zsír- és olajfogó berendezések rendszeres tisztítást és karbantartást igényelnek. Ellenőrizni kell az iszapszintet, az olajréteg vastagságát, a szűrők, tömítések és zárak működését. Meghatározott időközönként szükséges elvégezni egy alapos átmosást, zsírtalanítást.
Cégünk a francia Techneau által gyártott zsírfogó és olajleválasztó berendezéseket forgalmaz. A cég 1.5 – 2000 l/s teljesítmény tartományban gyárt olajleválasztó berendezéseket.

Telepített járműmosó rendszerek esetén fontos a rendszeres karbantartás, szerviz, hiszen ezzel tudjuk biztosítani a berendezés hosszú élettartalmát. Az általunk gyártott járműmosókhoz igény szerint szervízszolgáltatást is tudunk nyújtani.